вівторок, 29 січня 2008 16:33

Росія починає будівництво нового космодрому

Вже в середині цього року почнуться перші роботи з будівництва космодрому "Східний", який стане центром цілого космічного комплексу на російському Далекому Сході.

Як повідомив журналістів віце-прем"єр уряду Амурської області Микола Севастьянов, до складу комплексу увійдуть наукові підприємства, конструкторські бюро, складальні виробництва. Крім того, там же повинен бути побудований технічний університет, який готуватиме фахівців як для самого космодрому, так і для космічної промисловості в цілому.

За словами представника обласної адміністрації, виконання плану зі створення "Східного" забезпечить Росії незалежний доступ в космос і дозволить вийти на новий рівень створення космічної техніки. Крім того, космодром "Східний" стане відправною точкою економічного розвитку Амурської області та всього Далекого Сходу.

Планується, що будівництво "Східного" завершиться до 2015 року. До цього часу там же повинне відбутися випробування ракети-носія середнього класу для виводу на орбіту пілотованих і вантажних апаратів, а також інших об"єктів.

Пілотовані запуски, причому апаратів багаторазового використання, планується почати в 2018 році, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Росія починає будівництво нового космодрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути