Ексклюзиви
пʼятниця, 01 лютого 2008 10:31

Росія і США проведуть переговори про економічне співробітництво

У посольстві США в Москві повідомили, що переговори заплановані на весну цього року. У ході переговорів сторони планують обговорити економічні питання, зокрема торгові зв"язки та інвестиції. Це стануть перші такого рівня російсько-американські переговори за участю представників міністерств, відомств і ділових кіл.

Рішення про переговори було ухвалене на зустрічі першого заступника міністра закордонних справ РФ Андрія Денисова зі старшим заступником держсекретаря США Рейбеном Джеффрі, яка відбулася в Москві. Заява про проведення переговорів була зроблена на тлі гострих політичних розбіжностей між Москвою і Вашингтоном, відзначає ВВС.

На даний час Росія і США займають протилежні позиції з питання розміщення американської системи ПРО в Східній Європі. Позиції Москви і Вашингтона також не співпадають з питання про Договір про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ). Статус Косова також викликає розбіжності між Росією і США.

Росія і США підпишуть договір про збільшення постачання російського урану

На перше лютого заплановано підписання договору про значне збільшення обсягу постачань російського урану для американських атомних електростанцій.

Раніше американський уряд обмежував імпорт урану з Росії, побоюючись, що російське ядерне паливо призведе до погіршення фінансового стану корпорації USEC, яка є основним постачальником урану в США.

Згідно проекту договору, обсяг імпорту урану з Росії поступово збільшуватиметься з 2011 року. У 2014 році обсяг постачання російського урану в США має збільшитися одразу в 10 разів у порівнянні з 2013. До 2020 року обсяг постачання російського урану в США має досягти 515 тис. тонн, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Росія і США проведуть переговори про економічне співробітництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути