четвер, 24 липня 2008 15:57

Росія готова прицілитися на США через Південний полюс

Росія у відповідь на розміщення США третього позиційного району протиракетної оборони (ПРО) в Східній Європі може реалізувати програму по створенню орбітальних балістичних ракет, вважає колишній начальник Головного штабу Ракетних військ стратегічного призначення (РВСН) РФ, віце-президент Академії проблем безпеки, оборони і правопорядку, генерал-полковник Віктор Єсін.

За його словами, у відповідь на дії США з розміщення елементів ПРО в Східній Європі Росія може зробити технічні і військові заходи.

"Наприклад, може бути реалізована програма по створенню орбітальних балістичних ракет, здатних досягати території США через Південний полюс в обхід американських баз ПРО", - сказав Єсін в четвер на прес-конференції в Москві.

За його словами, від таких ракет свого часу Радянський Союз відмовився за Договором СНВ-1.

"Такі, тобто технічні, заходи можуть реалізовуватися вже зараз. Що стосується військових мір, зараз це явно передчасно, оскільки третій позиційний район поки віртуальний, і Росії поки не варто лякати Європу", - додав експерт.

На думку Єсіна, до технічних заходів також може відноситися обладнання нових російських балістичних ракет маневреними боєголовками.

Серед можливих військових мір експерт назвав розгортання в Калінінграді системи "Іскандер" і бази з російськими дальніми бомбардувальниками, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія готова прицілитися на США через Південний полюс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути