Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 11:50

Російський судмедексперт торгував очними яблуками трупів

Російські правоохоронці Уральського федерального округу викрили співробітника бюро судово-медичної експертизи м. Нижньовартовська у вилученні органів померлих в корисливих цілях.

Як з"ясувалося під час прокурорської перевірки, судмедексперт систематично вилучав у трупів очні яблука, щоб продати їх одній з лікувальних установ округу. Всього протягом 2004-2006 років ним було проведено 94 таких операції, повідомляє прес-служба російської Генпрокуратури.

Попри очевидність скоєного, ці факти протягом півтора років не одержували належної правової оцінки з боку правоохоронних органів міста, наголосили в прокуратурі.

Після втручання Уральського управління Генпрокуратури РФ за фактом незаконного вилучення органів було порушено кримінальну справу, за ходом розслідування був встановлений особливий контроль.

Як відомо, незаконна торгівля органами поступово стає одним з найприбутковіших видів злочинного бізнесу у всьому світі.

Недавно поліція США викрила колишнього дантиста Майкла Мастромаріно, який поставив вилучення органів у трупів на потік.

44-річний Мастромаріно, позбавлений ліцензії стоматолога після того, як його викрили в токсикоманії, в суді визнав себе винним у протиправному розчленовуванні більше тисячі трупів і продажі кісток, органів і шкіри донорським пунктам у трьох штатах США.

Продані ним органи згодом були пересаджені більш ніж 20 тисячам пацієнтів у США, Канаді і європейських країнах.

Мастромаріно платив трунарям по тисячі доларів за кожне тіло, а сам заробив мільйони. На органах від одного небіжчика можна заробити до 100 тисяч доларів.

Коли розкрилися витівки Мастромаріно, тисячі пацієнтів, яким пересадили видобуті ним органи, охопила паніка, хоча влада поки не бачила жодного достовірного випадку, коли б трансплантат виявився причиною інфекції. Донорські пункти, що користувалися послугами Мастромаріно, говорять, що перед пересадкою органи проходять дезинфекцію, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Російський судмедексперт торгував очними яблуками трупів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути