четвер, 10 липня 2008 15:35

Російські спецслужби запідозрили британського дипломата в зв"язках з розвідкою

Російські спецслужби запідозрили радника економічної секції посольства Великої Британії в РФ Крістофера Бауерса в співпраці з британською розвідкою. Джерело Інтерфакс в російських силових структурах заявило, що Бауерс, імовірно, є високопоставленим співробітником MІ5.

За словами джерела агентства, питання спецслужб викликають "дивні з погляду статусу Бауерса зустрічі дипломата з радикальними опозиціонерами з "Комітету-2008" або північнокавказькими правозахисниками". При цьому наголошується, що російські спецслужби через ці дивні події "не підніматимуть істерику в ЗМІ".

Джерело також додало, що Бауерс "підтримує контакти з членами Федеральних зборів". У чому полягає суть його співпраці з парламентаріями, не уточнюється.

Британське посольство цю інформацію коментувати не стало.

Про підозри відносно Баурерса стало відомо після демонстрації документального фільму ВВС про загибель колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка в Лондоні. У стрічці йдеться, зокрема, про причетність російської влади до загибелі Литвиненка.

Росія вже різко відреагувала на демонстрацію фільму. Зокрема, посол Росії у Великій Британії Юрій Федотов зажадав від британської влади спростувати або підтвердити твердження, що містяться в стрічці, про причетність російських спецслужб до загибелі Литвиненка, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Російські спецслужби запідозрили британського дипломата в зв"язках з розвідкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути