вівторок, 09 червня 2009 11:18

Російські геї обіцяють активізуватися до приїзду Обами

Російські геї обіцяють активізуватися до приїзду Обами
Гей-активісти мають намір пікетувати посольство США в Москві під час візиту в російську столицю американського президента Барака Обами, який запланований на 6-8 липня. "Акція повинна пройти у вівторок, 7 липня, на другий день першого офіційного візиту президента США Барака Обами до Росії", - йдеться в повідомленні організаторів акції, поширеному у вівторок в Москві.

"Головною темою пікету стане заклик до легалізації одностатевих шлюбів", - йдеться далі в документі. Гей-активісти заявили, що повідомлять про проведення пікету московську владу.

"Повідомлення про проведення пікету буде надіслано в префектуру Центрального адміністративного округу Москви в повній відповідності з вимогами російського законодавства, за 15 днів до проведення акції. Незалежно від рішення влади ми маємо намір вийти на пікет і реалізувати своє конституційне право на свободу зборів", - заявив організатор московського гей-параду, що не відбувся, Микола Алексєєв.

"Як головне гасло майбутньої акції біля американського посольства гей-активісти вирішили використати перефразоване гасло президентської виборчої кампанії Барака Обами "Yes We Can!" ("Так, ми можемо!"). Активісти вийдуть на пікет зі зверненням до президента США "Yes You Can" ("Так, Ви можете"), маючи на увазі легалізацію одностатевих шлюбів", - наведені в повідомленні слова Алексєєва.

"Ми хочемо висловити солідарність з активістами гей-руху США, які найближчими місяцями планують аналогічні акції протесту у Вашингтоні, Чикаго та інших американських містах", - сказав Алексєєв.

Між тим мер Москви Юрій Лужков на початку червня назвав дві причини, за якими в Москві не проводитимуться акції сексуальних меншин. "Перше - це мораль суспільства. Наше суспільство має здорову мораль, і не приймає всіх цих гомиків", - сказав мер Москви. За його словами, другою причиною є безпека демонстрантів. "Якщо вони зберуться, і навіть якщо уявити, що їм дозволять провести свій парад, їх же просто повбивають. У нас є християни радикального толку, які вороже налаштовані проти таких, як вони вважають, демонічних проявів", - сказав Лужков.

Відзначимо, що оргкомітет московського гей-прайду не оцінив турботи мера і ухвалив рішення подати проти Лужкова позов до суду, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Російські геї обіцяють активізуватися до приїзду Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути