Ексклюзиви
неділя, 04 травня 2014 22:18

Російські бойовики готують 8-9 травня провокації на Сході України та в Херсоні - Парубій

Російські бойовики готують 8-9 травня провокації на Сході України та в Херсоні - Парубій
Фото: gazeta.lviv.ua

Під час АТО у Слов'янську і Краматорську, де зосереджені найактивніші сили терористів, нейтралізовано більше 30-ти бойовиків. Про такий результат антитерористичної операції секретар РНБО Андрій Парубій розповів в інтерв'ю ТСН.

Зокрема він наголосив, що основне завдання антитерористичної операції (АТО) - нейтралізовувати озброєних людей, "які вбивають мирних громадян і громадян України".

"І ми будемо поширювати антитерористичну операцію від центру міста Слов'янська, і на інші регіони, де вже поширилася діяльність терористів. Підрозділи антитерористичної операції зайшли в Краматорськ і там нейтралізовують і локалізовують терористів", - повідомив Парубій.

Секретар РНБО також заявив, що Росії не вдасться здійснити свій план.

"Їхній план полягав у тому, щоб подібну дестабілізацію зробити у всіх вісьмох південно-східних областях, і в кожній з тих областей, де вони зможуть взяти і обласні управління міліції, і адміністрації і, подібно як в Криму, проголосити про створення незалежної республіки. Цей план ними не здійснений здебільшого тому, що вони побачили величезний опір мирного населення", - повідомив він.

Парубій зауважив, що диверсанти без жалю використовують для своїх цілей цивільне населення.

"Терористи, озброєні до зубів, укомплектовані захистом, ставлять перед собою жінок і дітей і, ховаючись за їхніми спинами, ведуть бойові дії там, де діють наші регулярні підрозділи. Там, де діє антитерористичний центр, там є мінімальні втрати серед цивільного населення. І навпаки – там, де є провокації, спецпідрозділи і заслані з Росії люди, як це було в Одесі, там ми бачимо як багато травм серед цивільного населення", - зауважив секретар РНБО.

Тим не менш він запевнив, що українські сили готові до оборони:

"Зараз у Нових Петрівцях формується другий батальйон Національної гвардії. Батальйонів територіальної оборони створено вже 5 чи 7 і спецбатальйонів міліції вже створено 6 чи 7". Наостанок Парубій попередив, що найближчим часом у Східній Україні, а також у Херсоні можливі провокації.

"Найбільш небезпечним зараз лишається Слов'янськ, Луганськ і Донецьк. Але у нас є інформація, що готуються провокації і в інших регіонах. Херсон - відомо, що плануються подібні провокації. І щодо Харкова є інформація, що плануються подібні провокації. Це в найближчі дні. Вони визначають для себе дні 8-9 травня", - поінформував Парубій.

Зараз ви читаєте новину «Російські бойовики готують 8-9 травня провокації на Сході України та в Херсоні - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути