середа, 27 липня 2022 18:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська армія "тане" на очах: окупантам важко поповнювати втрати

Російська армія "тане" на очах: окупантам важко поповнювати втрати
ЗСУ завдають росіянам нищівних ударів. Фото: УП

Військові Російської Федерації несуть втрати і дедалі важче їх поновлюють.

Особливо багато втрачають живої сили. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

"А поки що, наші підрозділи продовжують успішні виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань на визначених напрямках. Противнику дедалі важче поповнювати втрати, особливо у живій силі", – йдеться в повідомленні.

На Південнобузькому напрямку росіяни обороняються та намагаються не допустити просування підрозділів Сил оборони вглиб тимчасово захопленої території.

"Противник обстріляв з артилерії та танків райони населених пунктів: Осокорівка, Токареве, Іванівка, Андріївка, Киселівка, Партизанське, Кавказ, Степова Долина, Котляреве та Поляна. Завдав авіаударів неподалік Любомирівки та Новомиколаївки", – додали в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Турбота" від РФ: окупанти припинили видавати гуманітарку в Маріуполі

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни атак не проводили. Зафіксовано обстріли районів Пісків, Костянтинівки, Авдіївки та Гуляйполя. Окупанти також завдали авіаційних ударів біля Новоандріївки, Кам'янського та Ольгівського.

"В акваторії Чорного моря корабельне угруповання ворога продовжує виконувати визначені завдання з прикриття сухопутного угруповання та ізоляції району ведення бойових дій. На даний час, поза пунктами базування перебувають два носія крилатих ракет морського базування типу "Калібр", – зазначили в Генштабі.

Також додали, що російські окупанти продовжують активно застосовувати заборонені види озброєнь – фосфорні і касетні боєприпаси.

"Такі та інші порушення законів і звичаїв війни системно фіксуються та документуються для міжнародних кримінальних інституцій. Відповідальність окупантів, які залишаться живі, неминуча", – підкреслили у повідомленні.

На Харківському напрямку окупанти з артилерії обстріляли позиції ЗСУ в районах населених пунктів Харків, Рубіжне, Чугуїв, Цупівка, Борщова, Зрубанка, Іванівка, Руська Лозова, Коробочкине, Базаліївка, Питомник.

Зараз ви читаєте новину «Російська армія "тане" на очах: окупантам важко поповнювати втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути