субота, 19 серпня 2023 09:37

Росіяни починають ретельно економити снаряди

Росіяни починають ретельно економити снаряди
Росія різко скоротила масштаби обстрілів через "логістичний голод". Фото: Міноборони Російської Федерації / Facebook

Російські окупанти відчувають логістичне "провалля" і починають ретельно економити снаряди.

Про це в ефірі телемарафону сказала начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Дійсно, позначається на їхніх діях нестача логістична. Коли вони дійсно відчувають непідвезені снаряди, і починають ретельно економити. Ми це бачимо", - відповіла військова на запитання, чи змінилися протягом тижня дії, тактика та кількість обстрілів ворога.

Гуменюк розповіла, що у деякі дні минулого тижня просідання в показниках обстрілів був до 40 обстрілів на добу, а зараз окупанти намагаються знову підтягнути цей показник до 80.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим перетворюється на острів – Гуменюк

"Але при цьому, кількість снарядів у цих обстрілах значно менша, ніж та, яка була в минулі тижні, попередні, коли вони обстрілювали 70-80 обстрілів на добу і використовували 500 і більше снарядів. Зараз на рівні 80 обстрілів вони використовують 300 снарядів, до прикладу", - сказала речниця.

Раніше Гуменюк зазначала, що зараз Кримський міст працює в обмеженому режимі та не забезпечує повноцінної логістики російських загарбників.

Речниця зауважила, що деякі автомобільні смуги функціонують, але в обмеженому режимі і виключно для легкового транспорту. Залізниця ж працює за спеціальним режимом та дуже обмежено.

Таким чином, підкреслила Гуменюк, максимально потужна мостова артерія нині не забезпечує повноцінної логістики, як і інші "хворі" мости - Чонгарський та Генічеський, - вони не можуть забезпечувати повноцінну потребу ворога в логістиці та постачанні.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни починають ретельно економити снаряди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути