Ексклюзиви
вівторок, 27 липня 2021 13:24

"Росіяни й українці - один народ": 40% українців згодні з думкою Путіна

"Росіяни й українці - один народ": 40% українців згодні з думкою Путіна
Путін написав статтю "Про історичну єдність росіян та українців". Фото: REUTERS

55% опитаних українців не погоджуються із заявою президента Росії Володимира Путіна, що "росіяни й українці - один народ".

Попри це 41% опитаних згодні з цим. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 23-25 липня 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 70% українців не довіряють партіям

На сході України, а також серед прихожан УПЦ МП із такою думкою погоджуються понад 60%. Серед мешканців західного регіону, навпаки, понад 70% не згоді з цим. 80% виборців ОПЗЖ, партії Мураєва та Шарія погоджуються з тезою про "один народ".

Опитування проведене серед населення України від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Опитування проводили методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більш як 2%.

Путін написав статтю "про історичну єдність росіян і українців". У ній він намагається обґрунтувати думку про те, що народи "об'єднує" мова й православна віра.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни й українці - один народ": 40% українців згодні з думкою Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути