четвер, 12 травня 2022 07:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти активізували наступ на півдні

Російські окупанти активізували наступ на півдні
На Миколаївському та Криворізькому напрямках ворог продовжує артилерійські обстріли позицій ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Запорізькому напрямку російські окупанти обстріляли підрозділи українських військ зі ствольної артилерії великої потужності та реактивних систем залпового вогню.

На Південнобузькому й Таврійському напрямках противник намагається покращити своє тактичне положення, повідомив 12 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На Миколаївському та Криворізькому напрямках ворог продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ. З метою виявлення змін у положенні Сил оборони противник веде повітряну розвідку, зокрема з використанням БПЛА", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі РФ почалася боротьба за владу - розвідка

На Миколаївському напрямку в районі Нової Каховки ворог готує інженерні підрозділи до зведення понтонно-мостових переправ.

На Таврійському напрямку російські війська поповнювали запаси й робили демонстраційні акти з метою сковування дій ЗСУ. На Бесарабському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала.

Російські окупанти не мають ні сил, ні намірів просуватися далі в Херсонській області. На Ізюмському напрямку перекидають додаткові війська. На східному напрямку окупанти продовжують бити ракетами з окупованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти активізували наступ на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути