вівторок, 21 липня 2009 16:30

Росія застерігає США від подвійної гри і уважно стежить за Байденом

Росія застерігає США від подвійної гри і уважно стежить за Байденом
Москва розраховує, що контакти США з Грузією і Україною будуть позбавлені "підкилимних ігор".

"Вибір партнерів для міжнародної взаємодії - це суверенна воля самих суб"єктів міжнародних зв"язків. Головне, щоб це здійснювалося транспарентно, без "підкилимних ігор" і не за рахунок чужих інтересів", - заявив у вівторок офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко, коментуючи візит віце-президента США Джо Байдена в Україну і Грузію.

Представник МЗС РФ висловився також за те, щоб "враховувався регіональний контекст відносин, цивілізаційно-історична специфіка і культурно-інтеграційні традиції, що склалися".

"Тобто ті ж самі принципи "відкритих дверей", на які так часто вказують наші західні партнери, тільки без селективних, геополітичних вилучень, а насправді спрямовані на служіння всім", - відзначив Нестеренко.

"Ми називаємо їх принципами взаємоповаги, рівності і спільної вигоди і нічого не маємо проти, якщо в сусідніх з нами країнах і регіонах стосунки будуватимуться саме на такій основі", - додав офіційний представник зовнішньополітичного відомства РФ.

У Москві, за словами Нестеренка, "звернули увагу на явно не випадково підібрані для поїздки віце-президента США країни і час".

Щодо коментарів, які зводяться до того, що візит Байдена "це свого роду балансовий постскриптум російсько-американського саміту, що відбувся в Москві", офіційний представник МЗС РФ сказав: "Чи так це і чи є тут якесь подвійне дно - таке питання, думається, не до нас. Було б логічно його адресувати тим, хто відповідає за архітектуру зовнішньої політики".

Проте Нестеренко підкреслив, що в Москві уважно стежитимуть за тим, що відбувається. "Тим паче, що мова йде про прикордонні з нами держави. Але в тому-то і сенс нашої принципової зовнішньополітичної позиції, що ми не узурпуємо і не монополізуємо нічиїх прав", - сказав представник МЗС, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Росія застерігає США від подвійної гри і уважно стежить за Байденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути