четвер, 15 лютого 2024 13:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вже використовує проти України північнокорейські ракети

Росія вже використовує проти України північнокорейські ракети
У Повітряних силах не виключають, що сьогодні росіяни могли використати для нічної атаки по Україні північнокорейські ракети. Фото: pixabay.com

Сьогодні росіяни могли використати північнокорейські ракети для масованої атаки по Україні.

Ворог почав часто застосовувати балістику, а для балістики Силам оборони України потрібно більше засобів, здатних з нею впоратися, заявив 15 лютого речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Було застосовано цього разу і "Калібри", зокрема, з фрегата російського. Усього дві ракети, небагато. Бачите, з "Калібрами" проблеми в окупантів. Були застосовані і ракети повітряного базування з чотирьох літаків з району Енгельса. Також балістика пішла сьогодні - шість балістичних ракет з Воронезької області. Ми повідомили про ці ракети, що скоріш за все, ці ракети - "Іскандер-М". А також не виключено і застосування північнокорейських ракет КN-23. Уже зафіксовано їхні уламки на території нашої держави", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки ракетної атаки РФ на Львів

Із 26 ракет різних типів РФ застосувала цього ранку і балістичні, і авіаційні, і зенітні керовані, і крилаті ракети.

"Знищено 13 ракет. Такий підсумок бойової роботи. Вони знищуються усіма можливими способами для того, щоб ракети не вразили ціль. На жаль, є і влучання. Немає простих для збиття цілей, оскільки і "Шахеди" - дуже складна ціль. Але справа не у важкості, а у наявності засобів. Балістика потребує відповідних засобів. Тому і "Іскандер", і "Кинджал", і С-300 ті ж самі - проти них взагалі інші засоби боротьби треба. Тому зараз усі наявні можливі способи вживаються, щоб їх знищувати. Зокрема, я вже згадав і про РЕБ", - сказав Ігнат.

Сьогодні зранку російські окупанти влаштували чергову масовану ракетну атаку на Україну, застосувавши стратегічну авіацію. Повітряна тривога охопила усю територію країни.

Унаслідок масштабної ракетної таки з боку РФ в Україні на світанку пролунали вибухи. У Львові, Запоріжжі, на Полтавщині, Дніпропетровщині, Івано-Франківщині та Хмельниччині фіксують прильоти.

Зараз ви читаєте новину «Росія вже використовує проти України північнокорейські ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути