четвер, 08 жовтня 2009 11:10

Росія визначиться, в яких випадках зможе застосовувати ядерну зброю

Росія визначиться, в яких випадках зможе застосовувати ядерну зброю

У Росії зміняться підстави для застосування ядерної та іншої зброї, повідомляє агентство РИА Новости з посиланням на заяву секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева, зроблену 8 жовтня в Новосибірську. За його словами, нові положення про завдання превентивних і ядерних ударів буде "дещо відрізнятися" від старих.

Патрушев також відмітив, що нова доктрина багато в чому ґрунтується на положеннях попередньої і по суті не є абсолютно новою розробкою. "Ми хочемо її, цю військову доктрину, зробити відкритою, щоб у нас і за кордоном знали про те, що ми розробили і як хочемо працювати", - заявив Патрушев.

Жодних подробиць, що стосуються розробки нової військової доктрини, Патрушев не навів, відмітивши, що поки вона є проектом. Секретар Радбезу також додав, що доктрина буде передана на затвердження президентові до кінця 2009 року.

Про розробку нової військової доктрини в Росії стало відомо в грудні 2008 року. Тоді начальник Генштабу Збройних сил РФ Микола Макаров заявив, що в новій доктрині будуть уточнені деякі положення старої. Заступник секретаря Радбезу Юрій Балуєвський зі свого боку відмітив, що зміни торкнуться зокрема правових питань застосування ядерної зброї. "Проект нової редакції військової доктрини відповідатиме сучасним викликам і погрозам", - цитує його слова "Інтерфакс"

Діюча військова доктрина Росії була прийнята в квітні 2000 року. Відповідно до неї Росія має право застосовувати ядерну зброю, якщо проти неї або її союзників застосовується ядерна зброя і зброя масового знищення, а також у разі "критичних для національної безпеки" нападів із застосуванням звичайної зброї, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія визначиться, в яких випадках зможе застосовувати ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути