вівторок, 08 грудня 2020 14:19

"Росія всім набрехала" - експерт про Північний потік-2

"Росія всім набрехала" - експерт про Північний потік-2
21 грудня 2019 року Америка оголосили про запровадження санкцій проти трубопроводу Північний потік-2, через що ключовий підрядник російського Газпрому компанія "Оллсиас" призупинила роботу над проєктом. Хоча Росія пообіцяла продовжити будівництво сама. Фото: Reuters

Інформація про те, що знову почали будувати Північний потік-2 це - маніпуляції Російської Федерації. Судно "Академік Черський" знаходиться у районі польського міста Колобжег. Це взагалі не територія будівництва Північного потоку-2.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить Михайло Гончар, президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ".

"Ця інформаційна диверсія – маневри росіян та німців. Вони поки що не знають, що можуть собі дозволити в рамках цього проєкту. Намагаються таким чином перевірити реакцію Сполучених Штатів. Мовляв, у Вашингтоні йде транзит влади і їм зараз не до Північного потоку-2. Обіцяли розпочати добудову 5 грудня. Але цього досі не відбулось", - наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США посилюють санкції проти російських газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік"

За його словами, американці намагаються домовитись з німцями.

"Спонукають їх заморозити це будівництво. Цей варіант вже звучав кілька місяців тому у заявах одного з претендентів на посаду канцлера Німеччини Фрідріха Мерц. Він запропонував запровадити мораторій на будівництво Північного потоку-2 у зв'язку з отруєнням російського опозиціонера Навального. США зараз підштовхують Берлін до рішення. Але Анґела Мрекель фактично є хрещеною матір'ю Північного потоку-2, потрапила у капкан солодких путінських казок про газовий рай для Німеччини. Не може дати задній хід. Така принципова позиція в цьому питання наблизить завершення ери Меркель у німецькій політиці", - додає Михайло Гончар.

5 грудня у водах Німеччини мало відновитись будівництво російського газопроводу Північний потік-2, який проходить до Європи в обхід України. Про це повідомляли російські ЗМІ. Того ж дня на місце будівництва у Балтійському морі нібито прибуло російське судно "Академік Черський". Баржа "Фортуна", яка теж мала бути задіяна у будівництві, не доплила до місця призначення. За кілька годин плавання вона повернулась у порт німецького міста Вісмар.

Зараз ви читаєте новину «"Росія всім набрехала" - експерт про Північний потік-2». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути