середа, 25 листопада 2009 13:36

Росія теж буде поминати жертв масового голоду

Росія теж буде поминати жертв масового голоду

Панахида за жертвами масового голоду і політичних репресій в Радянському Союзі буде здійснена в суботу вдень у Богоявленському Єлоховському кафедральному соборі в Москві.

Богослужіння пройде з благословення патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Панахиду очолить настоятель собору протопресвітер Матвій Стаднюк.

Раніше патріарх Московський і всієї Русі Кирило закликав сприймати масовий голод 1930-х років в СРСР як спільну історичну трагедію як для росіян, так і для українців.

"Це загальна біда всього народу, який на той час жив у одній країні", - сказав патріарх після відвідин разом з президентом України Віктором Ющенком влітку цього року пам"ятника жертвам масового голоду в Києві.

Предстоятель Російської церкви висловив побажання, щоб масовий голод та пов"язані з ним "трагічні обставини нашої історії" не сприяли розвитку "братоненависницькій історіософії".

Нагадаємо, що 28 листопада президент Віктор Ющенко візьме участь у меморіальних заходах із вшанування пам"яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Росія теж буде поминати жертв масового голоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути