понеділок, 14 березня 2011 19:58

Росія та Білорусь відкривають кордони

Росія та Білорусь відкривають кордони

З 1 квітня на білорусько-російському кордоні скасують транспортний контроль. А до 1 липня Росія і Казахстан сподіваються завершити ратифікацію документів про створення з Білоруссю Єдиного економічного простору (ЄЕП).

"Ми ухвалили рішення на рівні Комісії Митного союзу, що з 1 квітня транспортний контроль не буде діяти на російсько-білоруському кордоні", - повідомив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов.

За його словами, на наступному засіданні комісії, яке відбудеться 7 квітня, сторони повернуться до цього питання, щоб підтвердити виконання даного рішення.

Шувалов також зазначив, що Казахстан і Росія домовилися перенести на зовнішній контур кордону Митного союзу всі види контролю до 1 липня поточного року.

"Ми обговорили, як російська і казахстанська сторони готові до того, щоб перенести всі види контролю, які існують в даний час, на російсько-казахстанському кордоні, на зовнішній контур. Ми домовилися, що будемо діяти за планом, який був раніше схвалений, і виконаємо до 1 липня поточного року рішення президентів про завершення відповідної роботи ", - сказав він.

Також стало відомо, що президент Росії Дмитро Мєдвєдєв вніс на розгляд Держдуми договір про переміщення фізичними особами готівки через кордон Митного союзу. Цей документ був підписаний в Астані 5 липня 2010.

За чинним порядком, суму до 3 тис. доларів можна вивозити без декларації, 3-10 тис. - з декларацією, понад 10 тис. доларів - за спеціальним дозволом.

Новий договір передбачає, що фізичні особи зможуть без декларації одноразово ввозити і вивозити з території Митного союзу готівкову валюту, еквівалентну 10 тис. доларам. Кошти на суму понад 10 тис. доларів доведеться задекларувати, вказавши відомості про джерело цих грошей та їхнє передбачуване використання.

Зараз ви читаєте новину «Росія та Білорусь відкривають кордони ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути