Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2009 15:56

Росія програла, тому що Приходько співала рідною мовою - депутати Держдуми

Росія програла, тому що Приходько співала рідною мовою - депутати Держдуми
КПРФ, ЛДПР і "Справедлива Росія" виступили в Думі з гучними заявами з приводу поразки країни на конкурсі "Євробачення-2009". "Єдину Росію" ця тема не цікавить, але депутати трьох фракцій мають намір продовжити розслідування причин програшу і домогтися покарання винних в цьому. Зокрема, їх цікавить, як витрачалися виділені гроші і хто обрав на відбірковому конкурсі "Українку, яка співає рідною мовою", пише "Незалежна газета".

Минулого тижня депутат від КПРФ Микола Коломейцев заявив, що "в умовах кризи виділення мільярдів рублів на задоволення нащадків вельможних - це взагалі-то блюзнірство". Він запропонував, щоб думський бюджетний комітет зажадав від Рахункової палати перевірити ефективність, законність і цільове використання ВАТ "Перший канал" виділених на конкурс коштів. Нагадаємо, що, за деякими оцінками, бюджет московського "Євробачення" склав близько 39 млн євро. Доручення Коломейцева більшістю нижньої палати підтримано не було.

Як пише газета, комуністи вважають, що згадані Коломейцевим "вельможні нащадки" мають пряме відношення до керівництва Першого каналу, тому "Єдина Росія" не дозволить Держдумі ініціювати розслідування. Більш того, на думку Коломейцева, "швидше за все все "Євробачення" обійшлося максимум в чотири мільйони євро, а все останнє пішло невідомо куди".

"Справедливоросів" же більше зацікавив факт перемоги української співачки Анастасії Приходько на внутрішньоросійському відборі. На думку депутата Антона Белякова, який очолює Громадський антикорупційний комітет, це стало наслідком "не чесної конкуренції, а протекціонізму і кумовщини". Беляков заявив, що веде справжнє розслідування. Надіслані запити на Перший канал і в компанію, яка забезпечувала SMS-голосування під час проведення конкурсу.

Ще один "справедливорос" - депутат Михайло Старшинов - нагадав, що у відбірковому конкурсі брали участь більше півтора тисяч людей, але "хтось обрав найбільш гідною українку, яка співає рідною мовою". А лідер фракції ЛДПР Ігор Лебедєв обурився тим, що "громадянці іноземної держави, до того ж з сумнівною політичною репутацією", було довірено право представляти Росію. На його думку, необхідно провести засідання комітету Держдуми з культури, на яке треба запросити всіх відповідальних за поразку країни.

Нагадаємо, що на конкурсі "Євробачення-2009" переміг представник Норвегії Олександр Рибак. 23-річний співак, який колись проживав в Білорусі, встановивши абсолютний рекорд: 42 країни, що брали участь в пісенному конкурсі, віддали йому 387 балів, тоді як російська представниця Анастасія Приходько набрала 91 бал, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Росія програла, тому що Приходько співала рідною мовою - депутати Держдуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути