Ексклюзиви
вівторок, 12 вересня 2006 16:46

Росія не визнає рішення суду Севастополя щодо кримських маяків

 

Порядок вирішення спірних питань між Росією і Україною стосовно Чорноморського флоту РФ (ЧМФ) визначений базовими угодами, підписаними урядами двох країн. З такою заявою виступив помічник головкому ВМФ Росії капітан I рангу Ігор Дигало, коментуючи рішення суду Севастополя, що визнав об"єкти ЧМФ власністю України.

- Згідно базовим угодам, спірні питання повинні вирішуватися на засіданні змішаної комісії дипломатичним шляхом, - сказав, зокрема, Дигало.

Як повідомлялося раніше, 11 вересня Севастопольський Апеляційний господарський суд ухвалив вилучити з незаконного володіння Міністерством оборони Російської Федерації 22 навігаційно-гідрографічні об"єкти, в цьому числі 4 маяки.

За словами керівника Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Студентське братство" Олега Яценко, маяки "Тарханкутський", "Евпаторійський", "Солодунов", "Ай-тодорський", згідно ухвалі кабінету міністрів України від 17 серпня 1998 року належать Міністерству транспорту України.

Як відомо, "Студентське братство" з початку цього року вимагає, щоб росіяни повернули навігаційно-гідрографічні об"єкти Криму, що використовуються ЧМФ, у власність України. При цьому активісти руху не раз робили спроби проникнути на території об"єктів, що відносяться до юрисдикції російського флоту, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія не визнає рішення суду Севастополя щодо кримських маяків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути