четвер, 11 червня 2009 18:23

Росія може реабілітувати генералів "Білого руху"

Росія може реабілітувати генералів "Білого руху"

У російській Генпрокуратурі не виключають можливості реабілітації учасників Білого руху. Мова, зокрема, йде про адмірала Олександра Колчака і генерала Петра Краснова.

Про це в четвер, 11 червня, в прямому ефірі радіостанції "Эхо Москвы" заявив начальник одного з управлінь Генпрокуратури Олег Анкудінов.

Він відзначив, що теоретично це можливо, "проте на практиці все складніше". В кожному випадку по реабілітації проводяться серйозні дослідження і перевірки. Анкудінов підкреслив, що по якомусь звинуваченню реабілітовувати можна, а по якомусь - звинувачення реальне, непридумане.

"Страшні речі люди робили та їх одночасно судили за якоюсь статтею несправедливо, незаконно, а за щось їх судили абсолютно обгрунтовано", - сказав представник Генпрокуратури.

На початку червня Генпрокуратура РФ реабілітувала шістьох членів царської сім"ї Романових, що зазнали політичних репресій з боку більшовиків. А в жовтні минулого року президія Верховного суду Росії ухвалила рішення реабілітувати останнього російського імператора Миколу II і членів його сім"ї.

Кореспондент

Зараз ви читаєте новину «Росія може реабілітувати генералів "Білого руху"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути