пʼятниця, 25 вересня 2009 15:11

Росія і США поділяться наркотиками

Росія і США поділяться наркотиками

Росія і США обміняються зразками наркотиків, що виробляються в Афганістані, в цілях підвищення ефективності оперативної роботи своїх правоохоронних органів. Про це повідомив у Вашингтоні директор Федеральної служби Росії з контролю за обігом наркотиків (ФСКН) ВікторІванов після закінчення переговорів з колегами в адміністрації США.

Іванов, зокрема, зустрівся з главою Управління Білого дому з національної політики в сфері контролю за наркотиками Джилом Керлікоускі та помічником держсекретаря США з питань боротьби з міжнародною торгівлею наркотиками і правоохоронних справ Девідом Джонсоном.

За словами глави ФСКН, на консультаціях, що відбулися, сторони "домовилися про те, щоб обмінятися зразками наркотиків, які виготовляються в Афганістані і які розповсюджуються в Росії".

"Це вкрай важливо. Йдеться про свого роду "дактилоскопічні відбитки" цієї смертоносної продукції", - відзначив російський експерт. Як він пояснив, угода обмінятися такими зразками "дозволить підвищити ефективність оперативної роботи" спецслужб Росії і США.

Крім того, інформував Іванов, США недавно "підготували список 50 наркобаронів в Афганістані". "Ми цього списку не бачили. Я попросив США передати нам ці дані", - розповів фахівець.

За його словами, він, зі свого боку, надав американцям "збірку по 150 наркокартелям, які поставляють продукцію до Росії, щоб вони врахували це в своїй роботі".

Як нагадав Іванов, на переговорах лідерів Росії і США Дмитра Медведєва і Барака Обами, що пройшли в липні в Москві, було зокрема ухвалено рішення про створення двосторонньої президентської комісії. До її складу увійшла ціла низка робочих груп, зокрема з протидії незаконному обігу наркотиків. Співголовами даної групи є Іванов і Керлікоускі.

"Власне, наша (нинішня з Керлікоускі) зустріч пройшла в розвиток рішення президентів, - підкреслив керівник ФСКН. - Ми домовилися працювати з широкого кола питань з погляду спільної співпраці в боротьбі з незаконним обігом наркотиків, а також профілактики, лікування і реабілітації наркозалежних", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Росія і США поділяться наркотиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути