середа, 03 лютого 2010 11:31

Російський шпигун буде відповідати за українськими законами - СБУ

Російський шпигун буде відповідати за українськими законами - СБУ

Офіцер ФСБ, затриманий в Україні за шпигунство, буде відповідати за українськими законами, оскільки мова йде не про "шпигунські ігри", а про протиправну діяльність на території України. Про це повідомляють в прес-центрі СБУ.

"Мова не йде про шпигунські ігри, мова йде про протиправну діяльність іноземних спецслужб на території нашої держави", - відзначили в СБУ у вівторок, коментуючи реакцію російської сторони на затримання їх шпигуна.

При цьому у відомстві додали, що "цю діяльність задокументували, правопорушника затримали, було порушено кримінальну справу. Ми будемо розслідувати її відповідно до українського законодавства".

Як повідомлялося, у Центрі громадських зв"язків ФСБ Росії підтвердили, що співробітник цієї російської спецслужби затриманий на українській території.

Проте там зазначають, що дії російської сторони носили повторний характер і були продиктовані збільшеною вербувальною активністю спецслужб України щодо російських громадян.

"Про ситуацію, що склалася, керівництво СБУ було своєчасно поінформовано. Викликає здивування той факт, що керівництво СБУ поспішила надати розголосу даному інциденту, оскільки зазвичай подібного роду ситуації врегульовуються по лінії взаємодії спецслужб", - підкреслив представник російської ФСБ.

Раніше голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що Служба безпеки України припинила агентурну акцію ФСБ Росії на українській території.

"Станом на сьогодні ми говоримо, що у відношенні організатора - це полковник ФСБ - порушено кримінальну справу за статтею" шпигунство ", - розповів голова СБУ.

Відповідно до українського законодавства, затриманий за шпигунство офіцер ФСБ має право скористатися послугами адвоката з будь-якої країни світу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Російський шпигун буде відповідати за українськими законами - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути