понеділок, 28 березня 2022 10:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти вбили в Україні 143 дитини

Російські окупанти вбили в Україні 143 дитини
Унаслідок бомбардувань і ворожих обстрілів пошкоджено понад 733 закладів освіти. Фото: t.me/energodar_zp_barahollka

Від початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 143 дитини.

Ще 216 українських дітей станом на ранок 28 березня зазнали поранень, повідомляють в Офісі генерального прокурора.

"Найбільше дітей постраждали в столиці та Київській - 83, Харківській - 49, Донецькій - 53, Чернігівській - 38, Миколаївський - 30, Запорізькій - 21, Житомирській - 15, Херсонській - 24 і Сумській - 14 областях. Ці дані не є остаточними через неможливість огляду місць, де тривають активні бойові дії та на тимчасово окупованих територіях", - ідеться в повідомленні.

27 березня російські військові обстріляли села Ізюмського району Харківської області. Загинули три дитини, ще одна поранена. Цього ж дня внаслідок обстрілу ворогом селища у Фастівському районі Київської області була поранена ще одна дитина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінська армія вбиває мирних українців: ООН оновила статистику

"У Херсонській області в лікарні помер 15-річний хлопець від поранень, які він зазнав унаслідок артилерійського обстрілу. У Сумській області 27 березня військовий транспортний засіб РФ наїхав на родину, яка йшла дорогою. Через це 15-річний підліток має травми, а його батько помер у лікарні", - додають в Офісі генпрокурора.

Бомбардуваннями й ворожими обстрілами пошкоджено понад 733 заклади освіти, 74 з них повністю зруйновані. Це понад 230 шкіл, 155 дитячих садочків. Найбільше пошкоджень окупанти завдали в Києві, Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській і Чернігівській областях. Також зазнали руйнувань і пошкоджень понад 40 закладів для дітей, серед яких лікарні, школи мистецтв, спортивні об'єкти й бібліотеки.

Від 24 лютого ворожа авіація РФ бомбардує українські міста й села, знищуючи мирних людей. Цивільних загинуло значно більше, аніж військових. Українська влада неодноразово зверталася до НАТО з вимогою закрити небо.

17 березня окупанти здійснили артилерійський обстріл селища міського типу Золочів у Харківській області. Унаслідок цього постраждала родина. Мати загинула на місці, прикриваючи собою 4-річну доньку.

На Харківщині російський танк розстріляв авто, де була сім'я з двома дітьми. Родина кричала, що вони цивільні, махали білим прапором, але марно. Батьки й 9-річна дівчинка загинули, 17-річний хлопець поранений.

Підпишіться на наш канал у Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти вбили в Україні 143 дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути