Ексклюзиви
неділя, 20 березня 2022 11:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські багатії спродують нерухомість на Манхеттені, бо бояться нових санкцій

Російські багатії спродують нерухомість на Манхеттені, бо бояться нових санкцій
Російські олігархи стали менш помітними на ринку США після того, як анексія Криму Москвою в 2014 році погіршила відносини із Заходом. Фото: ukrinform

Російські багатії звертаються до брокерів щодо продажу нерухомості на Манхеттені.

Вони намагаються позбутися активів через побоювання санкцій США. Про це повідомляє Financial Times.

"Одразу кілька росіян останніми днями звертались до брокерів щодо продажу багатомільйонної нерухомості на Манхеттені. При цьому, більшість росіян намагаються продати свою нерухомість через конфіденційні угоди з брокерами, щоб мінімізувати публічність", - сказано в повідомленні.

Серед лотів, які нещодавно з'явились на ринку - нерухомість у Верхньому Іст-Сайді, яка належить співзасновнику Альфа-Банку Олексію Кузьмічову, котрий нещодавно потрапив під санкції. Нерухомість пропонують купити за 41 млн доларів - це на 1 млн дол менше, ніж за нього Кузьмічов заплатив у 2016-му.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не з простої сім'ї" - донька Пєскова пожалілася на санкції

"Всі вони говорять лише про продаж", - сказала Доллі Ленц, провідний брокер елітної нерухомості Нью-Йорка.

За її словами, головне питання полягає в тому, на яких умовах російські власники об'єктів готові їх продати і яку шкоду вони зазнають заради того, щоб закрити угоду якнайшвидше. Ленц вже "завалили" запитами від інвесторів, які сподіваються дешево купити об'єкти, що належать росіянам.

"Багато росіян далекі - як за статками, так і за політичними зв'язками - від сумнозвісних олігархів, які привернули увагу суспільства, і навряд чи коли-небудь знайдуть свої імена в санкційному списку. Але вони побоюються "недружньої атмосфери" або їм потрібні гроші, щоб компенсувати втрати у своїх активах через санкції", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові санкції проти РФ і гроші для України - Австралія оголосила про нову допомогу

Частка росіян, які хочуть продати житло, залишається "дуже маленькою" у порівнянні з тими, хто, як і раніше, зацікавлений у покупці житла в США, зазначив директор з досліджень компанії Serhant Гаррет Дердеріан.

"Російські олігархи стали менш помітними на ринку США після того, як анексія Криму Москвою в 2014 році погіршила відносини із Заходом. Проте, схоже, ніхто не знає, скільки нерухомості росіяни насправді мають у США. Це тому, що багато з них працюють через фіктивні компанії, за якими не так просто визначити кінцевих бенефіціарів", - кажуть брокери.

Запроваджені проти російських олігархів санкції ніколи не знімуть, адже вони дозволили президенту РФ Володимиру Путіну робити те, що він робить, повідомила Велика Британія.

Зараз ви читаєте новину «Російські багатії спродують нерухомість на Манхеттені, бо бояться нових санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути