четвер, 08 жовтня 2009 12:01

Родичка Мішель Обами коштувала півтисячі доларів

Родичка Мішель Обами коштувала півтисячі доларів

Прапрапрапрабабусю першої леді США Мішель Обами в 1850 році оцінили в 475 доларів. Такі подробиці про далеких предків дружини американського президента опублікувала в середу, 7 жовтня, газета The New York Times.

Родичка Мішель Обами згадується в заповіті поміщика з Південної Кароліни як "негритянська дівчинка Мелвіна". Після смерті поміщика Мелвіна була перевезена до Джорджії, де у віці 15 років у неї народився син від білого чоловіка, якому в той момент було близько 40 років.

Ця дитина, що отримала ім"я Долфус Шилдс, була прапрапрадід Мішель Обами. У переписі 1870 року Долфус Шилдс і троє інших дітей Мелвіни фігурують як "мулати". Мелвіна Шилдс померла в 1938 році. У її свідоцтві про смерть в графі "батьки" стоїть прочерк. Колишня рабиня, швидше за все, не знала, ким були її мати і батько, пише The New York Times.

Долфус Шилдс після відміни рабства переїхав до Бірмінгему, штат Алабама, де став цілком процвітаючим столяром. До 1900 року, згідно з даними перепису, у Долфуса Шилдса в Бірмінгемі був власний будинок, а через 11 років він став власником компанії, що виконувала теслярські роботи і займалась заточуванням інструментів.

Долфус Шилдс, відзначає видання, за часів сегрегації підтримував стосунки з "білим" співтовариством Бірмінгему. Його теслярська майстерня розташовувалася в "білому" кварталі, жителі якого були її постійними клієнтами. Долфус Шилдс помер в 1950 році у віці 91 року.

Онук Долфуса Шилдса - художник Пернелл Шилдс - прадід Мішель Обами - до 1950 року перебрався в Чикаго. Саме у цьому місті 17 січня 1964 року і народилася майбутня перша леді США, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Родичка Мішель Обами коштувала півтисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути