Ексклюзиви
понеділок, 23 березня 2009 17:27

Роботи-павуки випробовуються в Афганістані

Для завершення війни в Афганістані та перемоги над талібами одного військового підходу Вашингтону буде недостатньо. Потрібно розробити детальну стратегію і, зокрема, план виходу з країни, щоб застрахуватися від небезпеки ув"язнути в ній назавжди.

Обама підкреслив, що новий підхід передбачатиме залучення великих коштів для економічного розвитку Афганістану, а також більш інтенсивну, ніж за часів Джорджа Буша, дипломатичну роботу з Пакистаном та іншими союзниками.

Паралельно американські військові використовуватимуть новітню техніку для боротьби з терористами в Афганістані. Це так звані великі собаки "BigDogs" - чотириногі роботи, які пересуватимуться по гірській місцевості, а також безпілотні вертольоти, які перевозитимуть десятки тонн вантажу на віддалені бази. Зараз нові види озброєння проходить випробування в Афганістані.

Чотириногий робот BigDog дещо нагадує в"ючну тварину без голови або павука з фантастичних блокбастерів. У цьому винаході військові інженери використали бензинові двигуни, які працюють дуже голосно, без глушників.

BigDog пересувається на "павучих" лапах, які пом"якшують силу удару та рециркулюють кінетичну енергію від одного кроку до іншого.Мозок робота - складний комп"ютер з датчиками контролю пересування, які швидко пристосовуються до навколишнього середовища.

Лазерні гіроскопи BigDog"а утримують рівновагу в любій ситуації. Роботи пересуваються зі швидкістю 4 милі на годину і піднімаються по схилах з кутом до 35 градусів, повідомляє FoxNews.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Роботи-павуки випробовуються в Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути