четвер, 19 квітня 2018 14:29

Рівний доступ до сучасної та якісної освіти дітей Миколаївщини - пріоритет 2018 року - голова Миколаївської ОДА Савченко

Рівний доступ до сучасної та якісної освіти дітей Миколаївщини - пріоритет 2018 року - голова Миколаївської ОДА Савченко
Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко розповів про план навчання дітей 2018 року. Фото: www.rbc.ua

Реформа системи освіти в Миколаївській області повинна враховувати потреби всіх дітей, особливий акцент 2018-го обласна адміністрація зробить на підтримку навчальних закладів з інклюзивним навчанням. Про це розповів голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

"Освіта - це капітал, в який треба вкладати гроші, інвестиція, яка згодом все життя буде до вас повертатися. Тому дуже важливо в кожному місті Миколаївській області переглянути бюджет і подбати про створення опорних шкіл. Потрібно створювати кращі умови для навчання дітей", - зазначив голова ОДА.

За словами губернатора Олексія Савченка, в Миколаївській області 2018 рік оголошений роком освіти та інклюзивного навчання.

Олексій Савченко наголосив, що сьогодні в Миколаївській області профільні фахівці працюють над ефективною мережею опорних навчальних закладів. Особлива увага приділяється навчанню педагогів і фахівців, які будуть працювати з учнями з особливими освітніми потребами.

"Для впровадження інклюзивної освіти в профільному департаменті ОДА створено сектор з питань інклюзивної освіти, діяльності інклюзивно-ресурсних центрів та інтернатних установ. Крім того, завершено реорганізацію Миколаївської обласної психолого-медико-педагогічної консультації в Обласний ресурсний центр. Фахівці та педагоги проходять навчання для вивчення особливостей роботи з дітьми з особливими потребами. Всі на Миколаївщині зацікавлені, щоб діти отримали кращі умови для якісної освіти" , - підкреслив Олексій Савченко.

Як раніше повідомлялося, в 2018 році планується додатково надати статус опорних закладів 19 установам загальної середньої освіти.

Нагадаємо, за підсумками 2017 року в Миколаївській області створено 6 дошкільних навчальних загальноосвітніх закладів, реконструйовано два дитячі садки, в діючих садках додатково відкрито 12 груп (всього створено 347 місць), 5 закладів освіти отримали статус опорних (всього в області сім установ з таким статусом ). За результатами конкурсу на кращу опорну освітню установу три школи отримали фінансову допомогу в розмірі 1 млн. грн. Ще 2 млн. грн. було направлено двом установам області, які беруть участь в проекті "Новий освітній простір".

Зараз ви читаєте новину «Рівний доступ до сучасної та якісної освіти дітей Миколаївщини - пріоритет 2018 року - голова Миколаївської ОДА Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути