пʼятниця, 31 травня 2019 05:16

Рідні політв'язнів розкритикували Ірину Геращенко

Рідні політв'язнів розкритикували Ірину Геращенко
Ірину Геращенко розкритикували родичі політв'язнів. Фото: УНІАН

Рідні політв'язнів невдоволені роботою віце-спікерки Верховної Ради Ірина Геращенко у питаннях підтримки та звільнення політв'язнів.

"Останній рік був найпоказовішим. У нас не було жодної зустрічі з Іриною Геращенко", заявив брат заарештованого в Росії українця Євгена Панова Ігор Котелянець в ефірі програми "Нині вже" на Громадському.

На його думку, так званий інститут Ірини Геращенко себе не виправдав. "Коли одна людина займається і парламентом, і жінками, і заручниками, і політв'язнями, і всіма, а врешті не займається (принаймні політв'язнями точно)", —сказав Котелянець.

"Тому має бути конкретна людина, яка всередині держави координуватиме питання і як адвокатів оплатити, і як родичам з'їздити (до політв'язнів — ред), кого знайти з потенційних перемовників з-за кордону, з ким можна організувати платформу, хто знається на цих питаннях. Ця людина не є перемовником, це людина, яка координує процеси", — наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українця Євгена Панова в Криму засудили до 8 років колонії

Керівниця Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник зазначила, що у громадськості є кандидатура, яка могла б координувати усі ці питання та цікавиться долею політв'язнів. Однак наразі цю кандидатуру не називають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українського політв'язня відвідав консул

"Це можуть бути і люди з правозахисного середовища, і кандидатури людей, які працюють на держслужбі, але опікувалися саме цими питаннями. Ми не хочемо політичну фігуру, ми хочемо людину, яка справді знається на цих питаннях, а не заробляє собі політичні бонуси. Це дуже важливо", — наголосила вона.

У Росії нині перебуваються 97 політв'язнів та 24 українських моряки (дані кампанії Letmypeoplego). У Криму 56 людей за ґратами за свою віру, мусульманство, з них 55 — кримські татари (дані правозахисної організації "Кримська солідарність").

Зараз ви читаєте новину «Рідні політв'язнів розкритикували Ірину Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути