середа, 12 травня 2010 14:20

Рибалка закинув спінінг на високовольтний дріт і загинув

Рибалка закинув спінінг на високовольтний дріт і загинув

9 травня о 4-й ранку в районі Канівської гідроелектростанції 38-річний Павло Морозов загинув від ураження електричним струмом. Чоловік неподалік турбін рибалив.

"Він на човні був разом зі своїм другом. Рибу ловив на спінінг з металевою волосінню. І припустився фатальної помилки. Закидаючи у черговий раз спінінг, металева волосінь зачепилася за дріт, потужністю 10 тис Вт. Від ураження електричним струмом чоловіка викинуло з човна. Перебуваючи у шоковому стані він проплив кілька метрів і потонув. Глибина в тих місцях сягає до 30 метрів", - розповів Gazeta.ua Олег Ткаченко о обласного МНС .

Працівникам до чергового караулу райвідділу про подію на річці повідомили лише за кілька годин.

"Адміністрація гідроелектростанції дозволила пошукати загиблого. Але його там не знайшли. Очевидно, що течією його віднесло в інше місце. Будуть шукати далі", - додав він.

Риболовецького оснащення з металевою волосінню в продажі немає. Його рибалки виготовляють самі. Таким користуватися заборонено. Існує небезпека, що при закиданні може заплутати, наприклад, відірвати палець руки. Але задля хорошого улову рибалки йдуть на таке порушення.

Разом з Павлом на Дніпрі був його друг 28-річний Володимир Третяк.

"Я завжди була проти цієї рибалки. Паша подзвонив і каже сину, пішли зі мною рибу ловити. Володя не хотів, бо був втомлений. Але Паша його вмовив. А тепер таке горе сталося. Я сама була в істериці. Він у сина на очах утопився. Тепер Володя себе карає за це, в депресії. Ти розумієш, каже мені, я не зміг його врятувати. Він двічі руками змахнув і пішов на дно. Я його заспокоюю, ти розумієш, що така велика напруга", - розповіла мати Володимира Людмила Третяк .

Павло Морозов жив у громадянському шлюбі. Залишилася неповнолітня дитина від першого шлюбу. Мав стареньких батьків.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Рибалка закинув спінінг на високовольтний дріт і загинув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути