Ексклюзиви
пʼятниця, 10 березня 2023 10:13

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ знадобився місяць: розвідка з'ясувала деталі підготовки до масованого удару

РФ знадобився місяць: розвідка з'ясувала деталі підготовки до масованого удару
Наслідки масованого ракетного удару Росії по Києву 9 березня. Фото: ДСНС

До масованого обстрілу України 9 березня ворог готувався місяць.

Це пов'язано з тим, що росіяни намагаються надолужити витрати боєприпасів через виробництво. Однак виробляти потрібну кількість вони не можуть, заявив представник Головного управління воєнної розвідки Андрій Юсов в телемарафоні "Єдині новини" 10 березня, передає Gazeta.ua.

"Фактично те, що вони могли виробити за місяць, витратили на українські трансформатори (їх ураження 9 березня. – Gazeta.ua). "Калібрів" у них залишилося 7 відсотків від кількості, що була на початку повномасштабної агресії. Не можуть вони надолужити навіть через виробництво ті витрати", – пояснив представник ГУР.

За його словами, у ворога "критично низькі" запаси багатьох видів ракетних озброєнь.

Юсов зауважив, що інтервали між масованими обстрілами України збільшилися. Найближчим часом ворогу навряд чи вдасться відновити початкову інтенсивність атак, вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не пригадую таких атак" ‒ Ігнат про російський удар 9 березня

"Ті інтервали, які були на початку цього ракетного терору, коли фактично щотижня ми чекали на масовані удари з великою кількістю ракет і безпілотників. Такого ми сьогодні не спостерігаємо", – сказав Юсов.

Водночас зауважив, що Росія намагається використовувати всі підходи, щоб обійти санкції. Зокрема контрабанду, "сірі" схеми постачання необхідних складових для виробництва озброєння.

"Частково це може вдаватися, але не в тих обсягах, які задовольняли б потреби російського військово-промислового комплексу. Особливо у виробництві сучасних видів озброєння, навіть коли ми говоримо про застарілі", – сказав представник ГУР.

При цьому помилково вважати, що ракети у Росії закінчилися. Не йдеться лише про незмінний запас, сказав Юсов.

У ніч на 9 березня російська армія завдала масованого удару по Україні. Атакувала ракетами та дронами низку областей. Сили протиповітряної оборони збили 34 з 48 крилатих ракет і чотири з восьми безпілотників Shahed, повідомили в Повітряних силах.

Атака забрала життя п'ятьох мирних людей на Львівщині. Ракета поцілила по будинках у селі Золочівського району. З двох родин в живих залишився лише пес.

Внаслідок ворожих обстрілів постраждали три теплоелектростанції.

Під час останньої масованої атаки Росія випустила по Україні близько $600 млн. Тоді як від початку масованих обстрілів української інфраструктури з 10 жовтня 2022-го окупанти витратили 821 ракету різного типу, загальною вартістю майже $7,5 млрд, порахувала "Економічна правда".

Зараз ви читаєте новину «РФ знадобився місяць: розвідка з'ясувала деталі підготовки до масованого удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути