середа, 10 лютого 2016 10:42

РФ готується використовувати вкрадений в України корабель "Костянтин Ольшанський"

Чорноморський флот Російської федерації готує до бойового використання захоплений у Військово-морських сил України великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський". Торік його пофарбували в кольори ВМФ РФ, а зараз корабель активно ремонтують, пише видання "Думская" з посиланням на джерело в Генштабі України.

На "Ольшанському" відновлюють два дизельні двигуни, один із яких не працював ще до окупації Криму, а другий пошкодив екіпаж, коли покинув корабель. Сформована нова команда.

"Очевидно, у ВМФ агресора не вистачає бойових кораблів для доставки вантажів, військовослужбовців та іншого обладнання до Сирії. Разом із тим, за міжнародними нормами, корабель залишається у власності України, тому прохід його через чорноморські протоки буде пов'язаний з відомими проблемами. Втім, росіяни можуть замаскувати "Ольшанський" під будь-який інший свій великий десантний корабель. Для цього досить нанести на борт інший номер і поміняти табличку з назвою", - пише видання.

Автор: "Ольшанський" після фарбування - без імені і номера/ фото: Думская
 

Великий десантний корабель проекту 775 "Костянтин Ольшанський" був однією з найсучасніших бойових одиниць ВМСУ. Закладений і побудований у 1985 році в польському Гданську. Корабель призначений для десантування морської піхоти, танків та іншої бойової техніки на непідготовлені плацдарми.

Автор: seabreeze.org.ua
 

"Ольшанський" не раз використовувався в гуманітарних операціях з евакуації біженців із зон бойових дій і міжетнічних конфліктів. У 1993-94 роках він вивіз близько 4000 біженців із зони грузино-абхазького конфлікту, а в 2011 році евакуював українців із Лівії.

Нагадаємо, 21 січня стало відомо, що корабель управління ВМС України "Славутич" також готують до включення до складу Чорноморського флоту РФ. Цей корабель є одним із найновіших в українських ВМС.

Зараз ви читаєте новину «РФ готується використовувати вкрадений в України корабель "Костянтин Ольшанський"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути