субота, 10 вересня 2022 15:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков розповів, коли втечуть окупанти, та назвав ознаки перемоги

Резніков розповів, коли втечуть окупанти, та назвав ознаки перемоги
За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, після ще кількох навіть невеликих перемог українських Збройних Сил на фронті росіяни почнуть втікати. Фото: rbc.ua

Після ще кількох навіть невеликих перемог українських Збройних сил на фронті росіяни почнуть втікати.

Проте точну дату перемоги поки що назвати важко. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр оборони Олексій Резніков.

За його словами, нині українські захисники успішно руйнують логістичні ланцюги загарбників.

"І постане питання: а куди їм діватися? І моральний дух... це буде, як лавина: здригнеться одна лінія оборони, і воно посиплеться", – сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони розкрили, що чекає на Росію після Путіна

Він нагадав, як окупанти вже тікали з Київщини, Чернігівщини, Сумщини, коли ЗСУ почали їх звідти витискати. Нині завдяки застосуванню високоточної артилерії і техніки є великий шанс, що "ця лавина полетить швидше".

Міністр назвав кілька причин майбутньої втечі загарбників. По-перше, світ раніше сприймав ЗСУ як маленьку радянську армію, яка протистоятиме великій радянській армії. Але насправді все виявилося абсолютно не так. Крім того, російські солдати вірили, що візьмуть Україну "за кілька днів", що їх зустрічатимуть з квітами, а насправді їх тут почали вбивати.

Окрім того, в окупантів немає мотивації, за що воювати. А українці знають, що стоять за "свою країну, свою родину і свою землю".

"В українців немає іншого варіанту, окрім як вижити як нація, народ, країна і люди", – наголосив Резніков.

Він також назвав ознаки, за якими буде видно, що війна завершилася.

"Їх є дві – наші прикордонники на всіх кордонах, визнаних 1991 року. Це такий формально-юридичний. А реалістично-життєвий, коли ми з вами зустрінемося в аеропорту "Бориспіль". Ви будете сідати на літак з членами своєї родини, вилітаючи, наприклад, до Туреччини. А я зі своєю дружиною вилітатимемо, умовно кажучи, теж до Туреччини. І ми з вами обговорюватимемо, в якому готелі ви плануєте зупинитися на відпочинок… Це означатиме, що в Україні настав мир", – розповів Резніков.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, інших варіантів закінчення війни, які не передбачають капітуляції Росії, немає. Він зазначив, що не бачить іншої реальності після Бучі, Гостомеля, Маріуполя та жертв, які зазнала Україна під час війни з Росією.

Українські військові досягли певних успіхів під Харковом і Херсоном. Такі досягнення стануть серйозним ударом для Російської Федерації. Про це заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін під час пресконференції у Празі.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів, коли втечуть окупанти, та назвав ознаки перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути