вівторок, 28 липня 2020 21:08

Резніков назвав одну з основних засад безпечної реінтеграції ОРДЛО

Резніков назвав одну з основних засад безпечної реінтеграції ОРДЛО
Ми не будемо забувати про тимчасово окупований Крим та місто Севастополь - Резніков. Фото: Reuters

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає, що однією із засад безпечної реінтеграції окупованої території до складу України є економічне відновлення Донбасу .

Про це Резніков повідомив під час онлайн-дискусії про безпекові та політичні виклики мінського мирного процесу та "нормандського формату".

"У будь-якому разі, коли ми говоримо про безпечну реінтеграцію, незважаючи на те, скільки будуть вестися перемовини, скільки часу займе повноцінне врегулювання - ми вже сьогодні бачимо, що однією із засад безпечної реінтеграції є економічне відновлення українського Донбасу, економічне відновлення Луганської і Донецької областей. І починати ми будемо з територій, які сьогодні знаходяться під контролем уряду України", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль щорічно витрачає $5 млрд на війну з Україною

За словами віце-прем'єра, наразі створюються відповідні фонди, буде затверджена програма економічної стратегії розвитку Донбасу. Її презентація відбудеться вже найближчим часом.

"Ми говоримо про те, що всі добрі справи починаються тут, і в такий спосіб ми будемо повертати голови і серця людей, які сьогодні перебувають на тимчасово окупованих територіях, які є сьогодні заручниками окупаційних режимів. І при тому ми не будемо забувати про тимчасово окупований Крим та місто Севастополь", - зазначив він.

Віцепрем'єр-міністр, перший заступник голови делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков заявив, говорити про "порушення перемир'я" на Донбасі зарано.

Зараз ви читаєте новину «Резніков назвав одну з основних засад безпечної реінтеграції ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути