вівторок, 07 червня 2016 15:12

Режисер Сенцов у російському ув'язненні написав чотири сценарії

Режисер Сенцов у російському ув'язненні написав чотири сценарії
Фото: www.kommersant.ru

Засуджений і ув'язнений в Росії український режисер Олег Сенцов, перебуваючи у колонії в Якутську, написав чотири сценарії.

Про це повідомила сестра Сенцова Наталія Кочнєва (Каплан), передають "Крим.Реалії".

"Олег у Якутську, сподівається на екстрадицію і швидкий приїзд до Києва, написав чотири сценарії, зараз нічого не пише. Каже, що там холодно, але терпимо, з сусідами по камері ладнає, отримує листи. Його не пресують, на відміну від інших політичних в'язнів, жодного разу не був у ШІЗО", - зазначила вона.

Раніше Верховний суд Російської Федерації відмовився розглядати касаційну скаргу на вирок Олегу Сенцову і Олександру Кольченку.

У зв'язку з цим МЗС України висловив обурення, назвавши рішення найвищого судового органу Росії "позбавленням незаконно засуджених українців права на об'єктивний розгляд їхніх справ у суді вищої судової інстанції", а також "новим підтвердженням політичного замовлення в цій справі і компрометацією російської судової системи як незалежної гілки влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС нагадало імена утримуваних в РФ українців

Захист українців зазначає, що тепер залишається сподіватись на те, що Київ і Москва зможуть домовитись про екстрадицію політв'язнів до України.

Нагадаємо, у серпні 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд засудив Сенцова і Кольченка до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно. Їх визнали учасниками терористичного угрупування, яке нібито готувало теракти в анексованому Криму. Засуджені і правозахисні організації вважають ці звинувачення необґрунтованими і політично мотивованими.

Зараз ви читаєте новину «Режисер Сенцов у російському ув'язненні написав чотири сценарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути