Ексклюзиви
середа, 29 лютого 2012 10:06

Репортер зафіксував життя мігрантського містечка у Підмосков'ї
30

Фото: Фото: Денис Синяков

Російський фотограф Денис Синяков, з агенції Reuters, зробив фотозвіт про життя мігрантів у Росії. Шокуючі, але цілком життєві кадри відобразили ситуацію, яка існує вже не перший рік.

"Я вже не пам'ятаю, коли в Москві не було мігрантів. Коли я приїхав сюди у 1997 році, вони вже тут були." - каже Денис.

Він розповів також, що мігранти з Середньої Азії почали з'являтися у Москві 20 років тому, з самого початку розпаду Радянського Союзу. Дехто тікав від громадянських війн, більшість - від поганої економічної ситуації на батьківщині. Хоч переїзд до Росії не гарантував однозначних змін на краще, але тут вони могли заробити якісь гроші та надіслати своїм родинам.

Москвичі звикли жити поруч з мігрантами, звикли вважати їх погано кваліфікованими робітниками, ставитися до них як до дешевої робочої сили на будмайданчику, називають їх "чурками" або "чорними" і не бачать у цьому нічого образливого.

"Перед тим як почати фотографувати, я почув суперечку двох жінок біля річки, коли вони сперечалися, наскільки гігієнічним є пускати купатися собаку у річці, де плавають діти. Врешті всі погодилися з господинею собаки, мотивуючи це тим, що у воді і так вже купаються "чорні", тож від собаки вода бруднішою не стане. - розповідає Денис/ - Таджики мовчки слухали цю розмову, намагаючись не звертати увагу. Всі звикли до такого ставлення, але я відчув глибокий сором."

Зараз ви читаєте новину «Репортер зафіксував життя мігрантського містечка у Підмосков'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути