Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2013 18:28

Ремонт тепломережі у Києві: працівники лишили розриті дороги та бетонні уламки
5

Фото: Фото: Володимир Хом'як

Мешканці будинку 47-Б на вулиці Закревського, що в Деснянському районі Києва, не хочуть за свій рахунок наводити порядок у дворі після ремонту тепломережі.

Працівники підрядної організації ПП "КПДС-2", яких найняли в "Київенерго", залишили після себе розриті ями та купи бетонних плит під деревами. Доріжки засипали великим камінням, а бетонні вази, які загороджували в'їзд у двір для чужих автомобілів, зникли.

Коли мешканці будинку звернулись в держадміністрацію за допомогою, їм пояснили, що порядок у дворі повинні навести самотужки. Із відділу контролю за благоустроєм Деснянського району надіслали припис, в якому зазначили, що в разі відмови від приведення двору у належний санітарний стан, їм загрожує адміністративна відповідальність.

"В домі 144 квартири, але сама територія двору дуже велика. Ми без води потерпали три місяці. В жовтні закінчили ремонт труби. З місяць було все розрито. З "Київенерго" написали, що почали роботи із прибирання території 12.11.2012. З того часу можна було до снігу все прибрати. "Київенерго" повинно були за собою викласти бардюри і зробити доріжки. А вони тільки каміння насипали такого, що вже асфальту там не покладеш. Я підходила до тих хлопців, що тут працювали. Питаю, чого ж ви звертаєте роботи? А вони пояснили, що в "Київенерго" напередодні дзвонив якийсь депутат і попросив провести тут ремонт труби. Але "Київенерго" договір з ними не заключав і їм нічого не проплатив. Сказали, що збираються і їдуть туди, де платять", - розповіла директор ЖБК "Суднобудівельник-10" Лариса Бабієнко.

Мешканець будинку Сергій Мазков розповів, що будівельники викрали металевий паркан.

"Цей будинок кооперативний ще з рядянських часів. Побудований із відходів на початку 70-х років. Все було зроблено за наші гроші. От приїжджали ремонтні бригади, покопали, а металеву загорожу забрали і відвезли в невідомому напрямку. Скоріш за все собі на дачі возять", - вважає чоловік.

Головний спеціаліст відділу контролю за благоустроєм Деснянської районної державної адміністрації в місті Києві Руслан Передирій пояснив, що навести лад у дворі після ремонту повинен ЖБК "Суднобудівельник-10".

"Так, як при будинку діє ЖБК, то його директор має знати, хто проводив ці роботи, нащо їх проводили, та хто повинен відновлювати благоустрій після ремонту. Тому ми направили їй припис, аби там зробили порядок. Керівництво ЖБК повинне звернутись до тієї організації, яка проводила роботи, і попросити їх прибрати за собою. Тому що при кожному ремонті у бюджеті організації, яка його проводить, обов'язково мають бути закладені кошти для відновлення благоустрою. У разі невиконання умов припису, буде складатись адміністративний протокол на голову ЖБК по статті 152, і вже вона нестиме відповідальність згідно закону", - сказав Руслан Іванович.

Зараз ви читаєте новину «Ремонт тепломережі у Києві: працівники лишили розриті дороги та бетонні уламки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути