Ексклюзиви
вівторок, 01 червня 2010 08:49

Рекордний шторм у Центральній Америці вбив більше 130 осіб

Рекордний шторм у Центральній Америці вбив більше 130 осіб

Кількість жертв обвалів і повеней, викликаних тропічним штормом "Агата" у Центральній Америці, досягла щонайменше 131 особи.

Сильніше інших країн регіону постраждала Гватемала. Тут загиблими числяться 108 осіб, ще 53 пропали без вісті. За словами президента країни Альваро Колома в даний час багато районів країни повністю відрізані від зовнішнього світу. Рятувальники намагаються дістатися туди повітрям, проте цьому перешкоджають погані метеоумови.

За інформацією каналу CNN, 14 осіб також числяться загиблими в Гондурасі. Раніше також повідомлялося про дев'ять жертв повеней в Сальвадорі.

У деяких областях кількість опадів перевищила 100 сантиметрів, чого не траплялося тут останні 60 років. Швидкість вітру досягала 20 метрів на секунду (72 кілометри на годину).

Шторм сформувався в суботу над Тихим океаном і почав втрачати силу в горах на заході Гватемали в неділю ввечері. Тим не менше, за прогнозами синоптиків, проливні дощі можуть тривати ще декілька днів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Рекордний шторм у Центральній Америці вбив більше 130 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути