середа, 09 грудня 2009 13:08

Реконструкція Московської площі опинилась в епіцентрі скандалу

Реконструкція Московської площі опинилась в епіцентрі скандалу

Будівництво розв"язки, яке через відсутність грошей йде вкрай низькими темпами, опинилося в епіцентрі скандалу.

Колишній міністр транспорту Павло Волков звернувся в Кабмін з листом. У ньому він стверджує, що нинішнім проектом реконструкції Московської площі розбазарюються бюджетні гроші, оскільки він не вирішує проблеми заторів.

"На розв"язку збираються витратити в цілому 330 млн грн. У теж час пропускна спроможність площі збільшиться всього в два рази - з 6 тис. до 12 тис. машин на годину. Хоча потрібно як мінімум 40 тисяч", - говорить Волков. За його словами, сама ідея естакади на Московській невдала. "Тролейбусам доведеться спочатку підніматися на них, потім спускатися. Це затримуватиме рух", - рахує Волков.

За його словами, альтернативний проект реконструкції, де був передбачений 10-рядний рух без естакад і пропускна спроможність в 40 тисяч машин, відхилили. "Все це зроблено для того, щоб розбазарити гроші. Я скаржитимуся у всі можливі інстанції, адже зараз ще можна підкоригувати проект", - говорить екс-міністр транспорту.

У "Київдормостпроекті" пояснили, що змінити вже нічого не можна.

"Тоді проект відхилили фахівці багатьох інститутів. На Московській площі просто немає місця, щоб побудувати 10-рядну розв"язку, а естакади - єдиний варіант", - розповів Володимир Воробйов, директор інституту "Київдормостпроект".

За його словами, після реконструкції пропускна спроможність площі стане 14 тис. авто за годину "Зараз тут проїжджає максимум шість, доцільність очевидна", - сказав Воробйов.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Реконструкція Московської площі опинилась в епіцентрі скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути