неділя, 13 лютого 2022 11:08

Рейс української авіакомпанії SkyUp із Мадейри посадили у Кишиневі: що сталося

  Літаку SkyUp заборонили  влітати до України. Фото: skyup.aero
Літаку SkyUp заборонили влітати до України. Фото: skyup.aero

Літак української авіакомпанії SkyUp, який летів із Мадейри у Київ, приземлився у Кишиневі.

Це сталося 12 лютого через заборону лізингодавця - резидента Ірландії - влітати у повітряний простір України, повідомляє пресслужба авіакомпанії.

Близько 200 людей сидять в аеропорту та чекають на автобуси, які довезуть їх в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина прокоментувала, чи може Росія напасти на Україну з Білорусі

"Інцидент стався із рейсом PQ0902 за маршрутом Фуншал (Мадейра, Португалія) — Бориспіль (Україна). Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутись до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову в той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва", — прокоментували ситуацію у компанії.

У зв'язку з цим ухвалили рішення сісти у найближчому до України аеропорту — в Кишиневі. На борту було 175 пасажирів, їм організували трансфер до Києва.

Чутки про те, що найбільші страхові компанії розіслали лізингодавцям світу, що через 48 годин перестає діяти страхове покриття повітряних суден в Україні та над Україною, з'явилися ще вчора.

Депутат від "ЄС" Олексій Гончаренко на своїй сторінці у Facebook заявив, що з 16:00 14 лютого повітряний рух в Україні, швидше за все, буде припинено.

"Одна з найбільших страхових британських компаній вже розіслала повідомлення про те, що із завтрашнього дня з 14:00 за Лондоном (16:00 за Києвом) припиняється страховка цивільних літаків, що знаходяться у повітряному просторі України. Власники літаків, які перебувають у лізингу, вже забороняють своїм бортам залітати у повітряний простір України.

На даний момент KLM скасував свої рейси, Sky Up вже садить рейс з Фуншалу до Кишинева, сьогодні з'явиться заборона від Air France. Якщо ви знаходитесь за кордоном і намагаєтесь дістатися додому, то найкраще це робити вже. Тому що, найближчого тижня-два, ймовірно, це буде зробити дуже складно", - зазначив Гончаренко.

  З 16:00 14 лютого повітряний рух в Україні, швидше за все, буде припинено - Гончаренко. Фото: Скріншот
З 16:00 14 лютого повітряний рух в Україні, швидше за все, буде припинено - Гончаренко. Фото: Скріншот

12 лютого президент США Джо Байден зателефонував своєму російському колезі Володимиру Путіну. Головна тема розмови - загроза нового російського вторгнення в Україну. Розмова тривала близько години.

12 лютого президент Франції Еммануель Макрон поговорив телефоном із президентом Росії Володимиром Путіним. Також телефонну розмову провели держсекретар США Ентоні Блінкен та голова Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров. Поговорили телефоном й міністр оборони США Ллойд Джеймс Остін III з міністром оборони Росії Сергій Шойгу.

Зараз ви читаєте новину «Рейс української авіакомпанії SkyUp із Мадейри посадили у Кишиневі: що сталося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути