четвер, 01 листопада 2018 09:06

Редактор українського Vogue попалася на плагіаті

Редактор українського Vogue попалася на плагіаті
Головного редактора українського Vogue Ольгу Сушко відсторонили від посади за підозрою в плагіаті. Фото - Facebook Ольги Сушко

Українську редакцію всесвітньо відомого глянсового журналу Vogue викрили в плагіаті журналістських текстів.

Головного редактора видання Ольгу Сушко відсторонили від посади на час розслідування. Про це йдеться в спільній заяві Condé Nast International і ТОВ "Медіа Група Україна", передає "Систем Кепітал Менеджмент".

"Ми категорично проти плагіату і починаємо внутрішнє розслідування, щоб прояснити всі обставини і деталі того, що сталося. На час розслідування Ольга Сушко буде відсторонена від посади головного редактора Vogue UA", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністра спіймали на плагіаті та змусили піти у відставку

Сушко, яка очолює редакцію з 2016-го, викрили у плагіаті тексту з журналу Harper's Bazaar, виданого в Росії ще 2006-го. Пізніше з'ясувалося, що видання неодноразово "запозичало" матеріали в інших медіа.

Офіційну відповідь Ольга Сушко написала у Facebook. Вона зізналася, що під її ім'ям тексти пишуть інші люди.

"Я іноді доручала писати позаштатному автору, з яким обговорювала контекст і вважала автора надійним, так як знаю його багато років і повністю довіряла. Шахрі Амирханова - талановитий журналіст і великий професіонал своєї справи. Приношу їй свої вибачення і шкодую, що її ім'я з'явилося в цій неприємній історії. Це життєвий урок. І ще можливість подумати і стати мудрішою. А в моєму випадку ще й зрозуміти, що слово редактора - не черговий сторінка, а спосіб прямого і особистої розмови з читачем", - написала.

Бренд одягу Dior звинувачують у плагіаті. Дизайнери, які створюють колекції вбрання, черпають натхнення з архівних знімків чи національного одягу, тому й відбувається своєрідний плагіат.

Зараз ви читаєте новину «Редактор українського Vogue попалася на плагіаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути