Ексклюзиви
пʼятниця, 25 серпня 2023 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

РДК пропонує "вагнерівцям" стати на бік України і потім піти на Москву

РДК пропонує "вагнерівцям" стати на бік України і потім піти на Москву
РДК кличе до своїх лав лише найманців ПВК "Вагнер", які не чинили воєнних злочинів на території України. Фото: росЗМІ

Російські добровольці пропонують "вагнерівцям" перейти на бік України, аби потім дійсно дійти до Москви.

"Російський добровольчий корпус" (РДК), який здійснював рейди на територію Бєлгородської області РФ, запропонував у новому відеозверненні вступити в його лави та перейти на бік України бойовикам приватної військової компанії "Вагнер", передає Gazeta.ua.

"Звертаємося до бійців ПВК "Вагнер", для яких слова вірність та честь ще мають сенс і значення. Судячи з усього, ваші батько-засновник Євген Пригожин та командир Дмитро Уткін були цинічно страчені. Те, що їх убили за розпорядженням представників вищого ешелону російської влади, очевидно. Тому зараз у вас є непростий, але доволі логічний вибір: перейти на бік України, або ж стати в стійло Міноборони РФ", – сказано в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть Пригожина стала сигналом для Лукашенка

Водночас приймуть до РДК не всіх. Там пропонують вступити до своїх лав лише найманцям ПВК "Вагнер", які не чинили воєнних злочинів на території України. У разі добровільного переходу "вагнерівців" на бік України, РДК обіцяє безпеку та гідні умови від ЗСУ та Міноборони України.

"Пропонуємо "вагнерівцям" спільно завершити цю кровопролитну м'ясорубку під назвою СВО, а потім знову вирушити маршем на Москву. Але щоб цього разу дійти до кінця", – додали в РДК.

В Тверській області РФ 23 серпня розбився бізнес-джет ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Загинули всі пасажири. Серед них був і сам Пригожин, повідомила вчора Росавіація. Серед уламків і тіл знайшли його телефон.

Президент США у липні радив ватажку приватної військової компанії "Вагнер" остерігатись отруєння. Сьогодні Джо Байден припустив, що за вбивством ватажка приватної військової компанії "Вагнер" може стояти російський диктатор Володимир Путін.
Зараз ви читаєте новину «РДК пропонує "вагнерівцям" стати на бік України і потім піти на Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути