Ексклюзиви
середа, 10 вересня 2008 12:58

РБ ООН повернеться до питання про запрошення Абхазії та Осетії на неформальну зустріч

Рада безпеки ООН через деякий час повернеться до розгляду питання про участь представників Абхазії та Південної Осетії в неформальній зустрічі Ради безпеки, повідомив журналістів у вівторок головуючий в РБ у вересні постпред Буркіна-Фасо Мішель Кафандо.

Раніше у вівторок російський постпред при ООН Віталій Чуркін запропонував провести 7-8 жовтня в Нью-Йорку неофіційну зустріч членів РБ з представниками Сухумі та Цхінвалі. Крім того, він заявив, що Москва не уявляє собі можливості проведення без участі абхазьких представників офіційного засідання РБ з питання про продовження мандата спостерігачів ООН в зоні грузино-абхазського конфлікту, що закінчується 15 жовтня. США перешкоджають участі абхазьких та південноосетинських представників в зустрічах РБ ООН і не видають їм візи.

"Російська Федерація підняла питання про зустріч Ради безпеки в (спеціальному) форматі..., аби заслухати представників Абхазії та Південної Осетії. Це питання все ще розглядається і Рада безпеки повернеться до нього знов через деякий час", - сказав Мішель Кафандо.

Він також повідомив, що Рада безпеки розгляне і внесений у вівторок Росією проект резолюції РБ ООН про введення ембарго на постачання зброї Грузії. "Рада обговорить цей проект резолюції пізніше. Очевидно, що спочатку його розглянуть експерти", - відзначив глава РБ, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «РБ ООН повернеться до питання про запрошення Абхазії та Осетії на неформальну зустріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути