середа, 15 червня 2022 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Викрили нові фейки та маніпуляції від Росії

Викрили нові фейки та маніпуляції від Росії
У РФ видали чергову порцію неправдивої інформації про Україну. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 15 червня.

Пропагандистські засоби масової інформації Російської Федерації поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні з посиланням на The Guardian, повідомила у середу пресслужба ЦПД у Telegram.

"Україна вимагає постачання всіх гаубиць М777, що є у Сполучених Штатів Америки. Заяви відбуваються на тлі того, як артилерія Збройних сил України неминуче програє. Обстріли Донецька свідчать про те, що українці намагаються відвернути увагу артбатарей РФ від "перемелювання" ЗСУ на фронті", - резюмують пропагандисти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські пропагандисти "розганяють" нові брехні про війну в Україні

Російська преса також повідомляє, що "в Україні як гриби після дощу ростуть дерев'яні хрести на могилах солдат. Особи багатьох похованих військових не встановлено - рівень втрат ЗСУ, швидше за все, просто не залишає часу на їхнє встановлення". Це - ворожа маніпуляція, попереджають у РНБО.

Крім того, ворог активно поширює дезінформацію про те, що на Донбасі "українські формування" на заводі "Азот" у Сіверськодонецьку Луганської області нібито вже тривалий час насильно утримують цивільних осіб.

Ситуація з логістикою в Україні покращується з кожним днем, у Росії ж вона повільно погіршується. Армія Російської Федерації у ході повномасштабної війни проти України вже втратила весь свій наступальний потенціал. Водночас у росіян все ще є перевага в артилерії та реактивних системах залпового вогню. За цю перевагу Збройним силам України доводиться платити високу ціну.

Зараз ви читаєте новину «Викрили нові фейки та маніпуляції від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути