Ексклюзиви
понеділок, 05 квітня 2021 07:14

Разумков розповів, чи буде українська вакцина від коронавірусу

Разумков розповів, чи буде українська вакцина від коронавірусу
Створити й виготовляти вакцину від коронавірусу в Україні коштує великих грошей. Фото: pixabay.com

Створити й виготовляти вакцину від коронавірусу в Україні коштує великих грошей.

Раніше лунали заяви про те, що у нас вже є напрацювання з вакцини, що вона незабаром з'явиться. Краще таких обіцянок не давати, і дочекатися, поки українські вчені її розроблять, потім вже про це говорити. Так вважає голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Я чую багато пропозиції щодо того – а давайте закупимо технології, давайте тут почнемо виробляти. Та давайте будемо відверті – шанси на те, що нам хтось цю технологію продасть у сьогоднішніх умовах дуже невеликі. Тому що будь-яка технологія сьогодні коштує великі-великі гроші. Сьогодні це політика, це економіка, геополітика, це можливість впливати, і від такого інструменту іноземний бізнес не зможе відмовитись", — сказав Разумков на каналі "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Противники вакцинації викрали вакцину - захищали пенсіонерів

Вважає, що зараз краще зосередитися на тих вакцинах, які вже існують. А якщо з'явиться українська вакцина – тоді в нас буде більше можливостей вакцинувати українських громадян.

"Чекати лише цього варіанту точно не варто, зараз ми маємо зайнятися пошуком тих вакцин, які вже є у світі. Але також ми повинні врахувати, що ці вакцини повинні максимально відповідати стандартам безпеки, які ми могли б гарантувати нашим громадянам", — сказав він.

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО щодо Національного плану вакцинопрофілактики від Covid-19 до кінця 2021 року. Згідно з ним, Кабмін впродовж 7 днів має розробити та затвердити Національний плану вакцинації проти коронавірусу. Зокрема, мають встановити мінімальну щомісячну кількість щеплень, визначити джерела та строки постачання антиковідних вакцин.

Зараз ви читаєте новину «Разумков розповів, чи буде українська вакцина від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути