субота, 13 червня 2020 14:34

Працівники офісу генпрокурора можуть бути причетні до хабара керівникам САП та НАБУ

Працівники офісу генпрокурора можуть бути причетні до хабара керівникам САП та НАБУ
Холодницький розраховує, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова проведе відкрите службове розслідування цієї ситуації. Фото: НАБУ

Працівники офісу Генерального прокурора можуть бути причетні до спроби дати хабар у розмірі 6 млн доларів керівництву САП та НАБУ. Про це на брифінгу розповів голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

З флешки співробітника Офісу генпрокурора здійснювали онлайн-моніторинг Єдиного державного реєстру досудових розслідувань на предмет закриття справи.

"Ми були дещо здивовані, що саме по цьому провадженню вчора в період, коли відбувалися слідчі дії під нашим офіційним керівництвом, в Офісі генерального прокурора з флешки однієї з працівниць, яка обіймає адміністративну посаду в ОГП, дійсно був онлайн-моніторинг ЄРДР з приводу того, чи дійсно це рішення не лише на папері, а й відмічено в ЄДРР", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший хабар в історії: як виглядають $6 млн, якими хотіли підкупити керівництво САП та НАБУ

Холодницький також розраховує, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова проведе відкрите службове розслідування цієї ситуації.

У свою чергу директор НАБУ Артем Ситник зауважив, що в межах розслідування справи про спробу надання неправомірної вигоди цей факт перевірятиметься.

Він також розповів, що особи, які передавали хабар, хотіли пересвідчитися, що справу дійсно закрито, тому було створено "ілюзію" постанови про закриття відповідного провадження. Він виїхав з України наприкінці 2014 року після того, як набув статусу підозрюваного у незаконному збагаченні. У січні 2015 року ГПУ оголосила його у розшук. Восени 2016 року з сайту МВС була знята інформаційно-статистична картка про розшук ексміністра. Інформація про припинення розшуку була внесена на підставі надісланої з Генпрокуратури постанови про скасування державного розшуку Злочевського.

12 червня стало відомо, що детективи Національного антикорупційного бюро України задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади 6 млн доларів хабаря керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому та керівництву НАБУ за закриття кримінальної справи.

Зараз ви читаєте новину «Працівники офісу генпрокурора можуть бути причетні до хабара керівникам САП та НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути