вівторок, 20 липня 2010 12:05

"Укрзалізниця" придбає корейських електропоїздів на 300 млн євро

"Укрзалізниця" придбає корейських електропоїздів на 300 млн євро

19 липня у Мінтрансі повідомили, що ведуться переговори про кредитування цих закупівель з Експортно-імпортним банком Південної Кореї. Переговори з Hyundai "Укрзалізниця" веде з минулого року.

У перспективі розраховують залучити корейського виробника до спільного виробництва двосистемних електропоїздів на одному з українських заводів.

"У Hyundai вже є технологія виробництва двосистемних електропоїздів, але її потрібно адаптувати до нашої широкої колії. Їхнє використання дозволить скоротити час перебування потягів в дорозі приблизно на 10%", - повідомив керівник аналітичного відділу "Менеджмент консалтинг груп" Дмитро Подтуркін.

Із Hyundai домовляються про відкриття виробництва на Ізюмському тепловозоремонтному або Дніпропетровському вагонобудівному заводах.

Співпраця з Україною, на його думку, вигідна для Hyundai, тому що дозволить компанії заявити про себе в СНД.

"Росія може стати великим клієнтом для Hyundai, оскільки переговори про співпрацю між 'Російськими залізницями' та Siemens зайшли в безвихідь" - наголосив він.

"Електропоїзди Hyundai вважаються продукцією високої якості, але в компанії до цих пір немає електропоїздів, відповідних прийнятим в СНД стандартам колії та габаритами", - прокоментував ситуацію директор Центру політичного і економічного аналізу Олександр Кава.

На його думку, в умовах дефіциту коштів у "Укрзалізниці" більш реальним є проект закупівлі електровозів у Крюківського вагонобудівного заводу.

"Двосистемний електропоїзд коштує близько 30 млн євро, тоді як електровоз і склад пасажирських вагонів обійдеться в $ 16 млн".

Відзначимо, що серед українських водіїв корейські автомобілі займають друге місце в рейтингах продажів. 

За матеріалами Коммерсантъ-Украина

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" придбає корейських електропоїздів на 300 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути