Ексклюзиви
субота, 08 серпня 2009 15:42

"Україна не здатна бути самостійною державою" - Кокойти

"Україна не здатна бути самостійною державою" - Кокойти

Грузія і Україна не здатні бути самостійними державами, заявив президент невизнаної республіки Південна Осетія Едуард Кокойти.

Таку думку він висловив після відкриття Музею геноциду в Цхінвалі, який присвячений річниці початку п"ятиденної війни між РФ і Грузією.

"Давайте порівняємо новітню історію так званої незалежної Грузії. За неповні 20 років Грузія сім раз воювала, чотири рази в Південній Осетії і три рази в Абхазії. За неповні 20 років жоден з керівників Грузії не прийшов до влади законним конституційним шляхом і жоден з них не залишив свою посаду законним конституційним шляхом", - нагадав він.

На думку Кокойти, це відбувається тому, що "у Грузії немає досвіду та практики державності і Грузія не здатна бути самостійною державою, так само, як і Україна, яку також сьогодні лихоманить".

Президент Південної Осетії звернувся до країн, які підтримують Грузію та Україну, із закликом звернути увагу на те, "як сусідні з Грузією країни, проголосивши себе, будують нормальні сучасні цивілізовані держави".

"У нас дуже хороші перспективи, тому що це був справжній прояв волі народу. А підтримка і волевиявлення народу завжди доводять до перемоги, ми це довели в серпні 2008 року", - підсумував Кокойти.

За матеріалом РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «"Україна не здатна бути самостійною державою" - Кокойти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути