вівторок, 04 грудня 2007 10:49

"Тегеран зупинив розробку ядерної зброї"

Іран, знаходячись під міжнародним тиском, зупинив програму по розробці ядерної зброї ще восени 2003 року. Проте, держава продовжує роботи зі збагачення урану і може створити ядерну зброю в проміжку між 2010 і 2015 роками.

Такі висновки містяться в доповіді американських спецслужб, розсекреченій в понеділок у Вашингтоні. "Рішення Тегерана припинити свою ядерну програму припускає, що ця країна у меншій мірі настроєна розробити ядерну зброю, ніж ми думали, починаючи з 2005 року", - йдеться в документі.

Експерти, що складали доповідь, вважають, що адміністрація Джорджа Буша вибрала правильну тактику відносно Ірану: могутній тиск із бажанням виробити компромісне рішення, що відповідає іранським інтересам і що гарантує, що мир ніколи не зіткнеться з ядерним Іраном.

В той же час в документі міститься заклик не послабляти роботу в цьому напрямку, оскільки Іран залишається "серйозною проблемою".

Ядерне досьє Ірану знаходиться на обговоренні Ради безпеки ООН, який вже накладав санкції на країну. Тегеран, що продовжує роботи зі збагачення урану не дивлячись на санкції, але наполягає, що використовує атом виключно в мирних цілях і вимагає закрити своє досьє в Совбезі, повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «"Тегеран зупинив розробку ядерної зброї"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути