четвер, 04 жовтня 2007 10:46

"Нафтогаз" розроблятиме родовища нафти на шельфі Каспію

 Компанія "Нафтогаз України" може увійти до проекту британської  Timan Oil & Gas Plc (TOG) з розробки двох нафтогазових блоків у  російському секторі шельфу Каспійського моря, повідомило Агентству нафтової інформації (АНІ) джерело, знайоме  з ходом переговорів.

За його словами, TOG планує зберегти 50%-у частку участі у проекті.

"Нафтогаз України" підтвердив свою зацікавленість у проекті у серпні цього року, але для компанії принциповим було питання про наявність у TOG можливостей по залученню бурової платформи для виконання бурових робіт на блоках "Ізбербаш" і "Сулак".

Раніше генеральний директор TOG Олександр Капалін повідомив, що компанія досягла домовленості з Державною нафтовою компанією Азербайджану (ДНКАР) про надання самопідйомної бурової установки (СПБУ) "Хазар-4" для буріння на блоці "Ізбербаш". ДНКАР також виступить як підрядчик бурових робіт, відзначив Капалін.

Він уточнив, що буріння на блоці "Ізбербаш" розпочнеться приблизно за півроку, після підготовки платформи "Хазар-4". Сейсморозвідка 3D на блоці вже завершена і виділені структури для буріння, зроблена їх оцінка за російськими стандартами і зараз Miller and Lents проводить оцінку по західній класифікації, додав Капалін.

TOG належить 80% акцій ВАТ ПЕК "Геотермнафтогаз", що володіє ліцензіями на геологічне вивчення ділянок "Ізбербаш-2" і "Сулак-4" на шельфі Каспійського моря. Також TOG володіє ліцензіями на розвідку і видобуток  вуглеводнів на Нижньочутинському родовищі і на геологічне вивчення Худоельської площі у  Комі, повідомляє  Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" розроблятиме родовища нафти на шельфі Каспію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути