пʼятниця, 11 грудня 2009 16:36

"Коза ностра" спалила крадену картину Караваджо

"Коза ностра" спалила крадену картину Караваджо
Картина Караваджо "Різдво зі святим Франциском і святим Лаврентієм", вкрадена з каплиці Сан Лоренцо в Палермо, знищена. Про це на суді заявив колишній кілер "Коза ностри" Гаспаре Спатуцца, повідомляє The Times.

Картину викрали в 1969 році. З тих пір про її місцезнаходження нічого не було відомо, проте надія на те, що полотно ще може бути знайдене, залишалася. Проте Спатуцца, засуджений в 1997 році за численні вбивства і який став в 2008 році інформатором поліції, розповів, що робота Караваджо загинула ще в 1980-х. Він посилався на слова свого колишнього боса Філіппо Гравіано, який розповів йому про це в 1999 році у в"язниці.

Як затверджував Гравіано, полотно вартістю близько 20 мільйонів євро було віддано на зберігання сім"ї Пуллара, яка є відгалуженням сицилійського клану Санта Марія ді Джезу. Картину зберігали на фермі. Як заявив Спатуцца, там її частково з"їли свині і щури, після чого полотно було спалене.

Раніше в участі у викраданні Караваджо зізнався торговець героїном Франческо Маріно Маннойя. За його словами, полотно пошкодили, коли виймали з рами. Проте, Маннойя нічого не повідомляв про місцезнаходження "Різдва", хоча і згадував про якогось приватного колекціонера, який розридався, побачивши пошкоджене полотно.

Про долю однієї з останніх робіт Караваджо будувалися різні припущення. Зокрема, говорили, що картина могла загинути у 1980 році під час землетрусу в Неаполі або бути продана італійському колекціонерові, який живе в ПАР, передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Коза ностра" спалила крадену картину Караваджо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути